Prečo som si kupovala nové hodinky.

0
1528

Veľa ľudí v dnešnej dobe už pomaly zanevrelo na klasické náramkové hodinky. Niet sa čomu diviť. Ich funkciu plne nahradili mobilné telefóny, na ktorých si aktuálny čas môžeme kedykoľvek skontrolovať. No často sa stáva, že si svoj mobilný telefón niekde zabudneme a v prípade, že nemáme možnosť si čas zistiť na nástenných hodinách, sme nahratí.

Nedávno sa mi stalo, že som sa ponáhľala z práce do školy pre syna. Utekala som do školy, pričom som si chcela cestou skontrolovať čas, aby som vedela, či nemeškám. Márne som prehľadávala všetky svoje vrecká aj pracovný kufrík. Mobil som niekde musela zabudnúť. Asi zostal v kancelárii a už sa preň nestíham vrátiť. Často sa mi stáva, že si svoj mobilný telefón niekde položím a potom ho nemôžem nájsť, alebo ho zabudnem a spomeniem si na to, až keď je už neskoro sa poň vrátiť.

Do školy som dobehla, keď už tam zostalo na chodbe len pár detí a medzi nimi aj môj syn, ktorý mi vytkol, že zase meškám. Utekali sme zo školy rýchlo na hokejový krúžok, kde mi tréner oznámil že si musíme zabezpečiť na zajtrajší turnaj ubytovanie v Žiline sami, lebo zarezervovaný hotel nemá dostatočnú kapacitu pre všetkých hráčov aj s rodičmi. Nechala som syna na krúžku a utekala pre mobil naspäť do práce. Celú cestu som premýšľala nad tým ako mám mať čas stále pod kontrolou a nespoliehať sa na len na mobilný telefón. A vtedy mi padol zrak na výklad jedného klenotníctva, kde ponúkali v akcii krásne digitálne hodinky. Neváhala som ani chvíľu. Okamžite som vošla do obchodu a hodinky si hneď vyskúšala. A už som ich z ruky veru viac nedala. Zaplatila som predavačke za svoje nové hodinky a celá natešená sa ponáhľala za svojim synom na jeho hokejový tréning. A čas som mala konečne pod kontrolou. Už som sa viac nestresovala, keď som si niekde zabudla svoj mobilný telefón, pretože čas som si vždy skontrolovala na svojich krásnych nových hodinkách.