Zelenina, s ktorou schudnete

0
2001

Kapusta, rajčina a kel

Ako každá žena, tak aj ja mám problém s nadváhou, avšak ak chcete schudnúť, je dôležité zamerať sa na potraviny s nízkym obsahom cukru a na také potraviny, ktoré rozpúšťajú cukor, sú to napríklad kapusta, rajčina a kel.

Kapusta: bola už v minulosti považovaná za všeliek, už Starí Rimania vedeli, že kapusta je dôležitá pre život človeka. Kapusta okrem toho, že pôsobí na správne trávenie a správne postupné a pomalé chudnutie, pôsobí aj proti chorobe Alzheimer. Práve kvôli tomuto by sme mali zaradiť kapustu do svojho častého jedálnička. Ak však chcete vyzerať v „50 na 30“ aj toto je jedna z možností, obrátiť sa na kapustu. Ktorá pôsobí ako spomaľovač starnutia. Keďže kapusta obsahuje veľké množstvo vlákniny pomáha udržiavať črevnú mikózu. Jej hlavnou črtou je že zlepšuje trávenie a napomáha pri liečbe zápchy.

Veľké množstvo šťavy z kapusty by mohlo znemožniť vstrebávanie minerálov ako je železo a z toho by nám mohla vzniknúť málokrvnosť.

Rajčina: rajčina je rastlina stredne veľkého vzrastu, ktorá má veľmi dobrý účinok na trávenie. Z tohto nám vyplýva, že je veľmi dobrá na chudnutie. Rajčina obsahuje veľké množstvo zložiek, ktoré prospievajú nášmu telu sú aj silným antioxidantom. Antioxidant, ktorý sa nachádza v rajčinách sa nazýva lykopén. Tento druh antioxidantu veľmi dobre pôsobí na naše telo a pôsobí aj proti vzniku rakoviny. Avšak schudneme najskôr z tepelne opracovaných rajčín.

Kel: je odporúčaná ako jedna z najlepších potravín, pre tvorbu svalovej hmoty a chudnutia. Dôvodom je schudnutie z tukov, ktoré sa následne premenia na svalstvo. Je skvelým zdrojom vápnika, fosforu, chlóru, železa, jódu, medi a kobaltu. Obsahuje však ešte veľké množstvo iných minerálov. V tejto rastline je zastúpený vo veľkom množstve aj vitamín C, B a aj beta-karotén. Keďže kel obsahuje omnoho menej vody ako kapusta, môžeme o ňom povedať, že je koncentrovanejší. Takto priaznivo pôsobí hlavne vďaka obsahu vlákniny.